esmaspäev, 7. juuli 2008

Täna sööme kommi ja homme sööme kommi

Kuna muru kasvab suvilas aeglaselt, siis on vahel mahti ka kirjutada. Oleks ainult millest kirjutada.

Ansip ei leia, et Riigikogu peaks hakkama vene piirileppe preambulat läbi vaatama. No seda on hea teada, kuid mingil juhul ei peaks arvama, et Ansip nüüd see otsustaja on, et mida Riigikogu arutab ja mida mitte. Meil on hetkel (mitte)puhkus ja kui vaja, siis koguneme erakorralisele ja arutame kasvõi Ansipi enda pädevust, peambulatest rääkimata.

Sisuliselt on see piirilepingule lisatud vidin muidugi nõme nipp, mida meiesugune riik võiks ninanipsuna mängida mõnele endast väiksemale riigile, kuid Venemaale oli solvang seda suurem. Tõsi, preambula ei muuda lepingu sisu, kuid seda tunnustades tunnustaks Venemaa üht-teist muud, mida tal ei olnud plaanis selle lepinguga tunnustada. See oleks nagu siis, kui lähed poest kommi ostma ja kui maius on kaalutud-pakitud teatab müüjatädi, et ainult lollid ostavad komme. Kommitehingut see ei puuduta, kuid kui sa nüüd raha ulatad, siis sa ikkagi kaudselt aktsepteerid, et oled loll või midagi. Piirilepingu puhul oli veel nii, et müüjatädi oli eelnevalt ligi 10 aastat luninud, et palun osta minult kommi, annan pooled kommid veel poolmuidu lisaks. Ainult osta!

No ja tegelikult oli ka kommiostja kviitungile juba allkirjagi ära pannud, kui müüjamutt suu lahti tegi...

Rohkem nagu polegi midagi Riigikogusse puutuvat kirjutada. Keskerakonna juhtkonna alkoholilembusest kirjutan siis, kui hakkab selguma, et Peeter Võsa täis peaga autoroolimise eest partei poolt karistada ei saagi. Muidu ikka otsustab sealne "au"kohus inimeste saatuse üle isegi siis kui nad juba organisatsioonist lahkunud on. Saame näha kas ja kuidas telemees selle mõõga eest pääseb.

Kommentaare ei ole: