esmaspäev, 31. august 2009

Päeva lärm - erakorralised valimised

Keskerakonnal on kalender täis igasugu asju, millega saab lärmata õigetel päevadel. Kui päev kätte jõuab, siis koostab staap teksti ja saadab poliitikutele laiali, et mis nad sel päeval peavad rääkima. See on rutiin, sisseharjunud ja kvaliteetne süsteem, mitte rapsimine.

Mina ei usu, et see rumal jutt, et teeme erakorralised valimised, oleks neil mingite muude asjade varjamiseks tehtud, nagu süüdistatakse. See on tavaline päeva teema, paika pandud juba aasta alguses kalendri koostamisel. "Piltisaamise teemad enne valimisi, punkt 3" - nõuame erakorralisi. Teema on aktuaalne alati, põhjuse leiab alati. Ainult liiga tihti ei tohi nõuda, muidu ei ületa enam künnist. Seega siis säästetakse teema valimiste ajaks.

Erakorralised valimised ei annaks ju mitte midagi. Tõsi, Riigikogust kaoks minema Rahvaliit, mõned sostid/rohelised ja no... no ma ise ka vist ei viitsiks enam kandideerida. Aga Reformierakond ja IRL jätkaks võimsamana kui seni. Ilmselt saaksid nad kokku koalitsiooni siis isegi kahekesi. Erakorralised valimised oleks seega a) olemasoleva võimu kindlustamine b) jube raharaiskamine c) pensionäride tööhõive halvendamine (minu kaasus). Seda Keskerakond ei taha, uskuge mind. Päevateemat ei oleks tõstatatud, kui see vähegi reaalne oleks olnud.

Kommentaare ei ole: