reede, 13. veebruar 2009

Leidsin Eestile veel 100 miljonit!

Kokku saab hoida, kui teha kahe diskoõhtu asemel üks. Tänavused kahed valimised tuleb kokku viia. Kaks korda väiksemad kulud nii riigil, kui ka parteidel.

Ei ole mingit sisuga põhjendust, miks peab ühel aastal mõnekuulise vahega korraldama kaks valimisorgiat. Et valijad ei saa keskenduda? Et nad ei saa aru keda valivad? Rumal jutt! Aga ikkagi, kui kellelegi seda siin Riigikogus räägin, siis vaatavad ja pomisevad midagi nagu "liiga hilja tänavu", "parteidel kõik planeeritud" ja "fraktsioonid ei oleks nõus".

Kõik mis on vaja teha, on tuua kohalike omavalitsuste valimised veidi ettepoole, samale päevale Europarlamendi valimistega. KOVi kuningad las olla võimul oma planeeritud aja, lihtsalt uued tulijad otsustataks veidi varem ära. Inimesed tuleks valimiskastide juurde ning täidaks kaks paberit ühe asemel. Nii lihtne see ongi.

Kokkuhoid oleks üüratu. Kas teate kui palju maksavad üleriigilised valimised? Varandusi! Kui palju parteid valimistel seintele määrivad, ületab sellegi kulu. Minu pealkirjas märgitud 100 miljonit kokkuhoidu on väga pessimistlik prognoos, tegelik sääst võib osutuda hulga suuremaks. Kuigi parteid on siin-seal maininud, et teevad tänavu väiksema kampaania, siis Riigikogu koridorides olen kuulnud, et tegemist on ellujäämisvalimistega ning letile lüüakse siiski kõik, mis olemas on. Kogu see ära põletatav raha on valijate oma.

Minu arvamust, et kas tohiks parteidele rahva raha niimoodi raisata anda te juba teate. Valimiste info leiate vastavalt kodulehelt.

Eespool kasutatud pildi leidsin internetist, Virumaa Teataja lehelt. Foto: Tairo Lutter

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

no tõesti - pensionäri suust pead sa tõde kuulma!
europarlamenti ma valima ei läheks, aga kui kaks valimist korraga oleks, annaks ka neile oma hääle.

Klaus ütles ...

Ettevaatlikult nüüd, nii võib Jaan Kundla peagi osutuda valituks Europarlamenti...

Jaan Kundla ütles ...

Ahaa! Kardad Klaus, jah?

Ei minu eas pole hea enam lennukiga tööl käia. Pealegi on Brüsseli sööklatoit väga ebatervislik ning linnas napib rohelust, kus pargipingil kaasavõetut näkitseda. Las jääb see linn ikka noortele vallutada, minu koht on pigem siin, Toompeal.