kolmapäev, 30. juuli 2008

Näitlejate majoneesireisid

Kuluhüvitiste teema on taas kuum. Kaudselt. Sest mis muud see "kulka" toetus turismiks on - mõeldud asja ette, kulutatud mõnulemiseks. See on täpselt sama lugu ju, mis meie, riigikogu liikmete tsekkidega. Kas majonees võib olla esinduskulu? Minu puhul oli, kuna serveerisin seda Hiina saadikule ja tema naisele Eesti rahvusliku köögi osana. Sama moodi võib ka kauge reis olla nii kultuurile vajalik kulu kui ka tavaosa perekond Kanguri pere-eelarvest.

Mäletan, et Elmo Nüganen käis enne tüki Ronk lavale toomist koos kogu trupiga Itaalias vaatamas Giorgio Strehleri lavastust. Suurepärane! Olen kindel, et rahva teatrielamus oli selle võrra kvaliteetsem, et näitlejad olid ise näinud kuidas commedia delll’arte täpselt käib. Oli etenduse plaan, leiti raha, viidi ellu!

Aga meil Riigikogus, kinos ja lavalaudadelgi on paraku ka teistsuguseid inimesi. Kurvastan koos meediaga, et kultuurivõimetu minister on lasknud sellel sinna areneda ning et Riigikogu esimehel ei käi saalist jõud piisavalt üle. Samas - ise me (rahvas meid, meie oma juhid) sellised valisime.

Kommentaare ei ole: