esmaspäev, 12. aprill 2010

Sotsid, ajage nüüd suu hästi pärani!


Liituma asuvad suurpartei ja pisikesed sotsid. See liitumine on kas ebaaus või sotsidele organisatsioonile saatuslik, ehkki ei saa välistada valimiskünnise edukat ületamist.

Suur tükk ajab suu lõhki. Sotsid asuvad Rahvaliiduga liituma oma sõnul nii, et et neil jääb parteis mängimiseks tugevam käsi ja vallavaesed nii häid positsioone ei saa. Siiski, mulle jääb mulje, et sotsid nagu kavatseks endiselt demokraatliku parteina jätkata. On selge, et mõlemat ei saa.

Kui kui liituvad kaks gruppi, kus ühes on kogumahust 25% inimesi ja teises 75%, siis ükskõik kuidas liitutakse, on võimatu otsustusmehhanismi sellisena teha, et see on samal ajal demokraatlik ja sotside huvide eest seisev. Oletame, et nad teevad reegli, et igal sotsil on sisedemokraatias kaks häält. See oleks mingigi reegel, aga see ei oleks ju demokraatlik.

Kuidas suudab Pihl pidada lubadist, et Allik saab liitumisel mingiks esinumbriks kuskil? Kui selline lubadus olemas on, siis saab see olla vaid diktaatori lubadus, kuna sisuliselt isegi seda parteid ei ole veel olemas, kes Alliku oma esinumbriks peaks valima.

Millele Pihl loodab? Et Rahvaliidust tuleb kaasa ainult 100 inimest? Või et "uued" tulevad joonelt Pihli leeri partei sees ja demokraatiast rääkijad saab uue jõuga vait sundida? Segane.

Ainus mis selles jamas selgelt paistab on, et ma saan vist omale pinginaabri või paar.

Kommentaare ei ole: